KOSHER BELGESİ
Koşer veya Kaşer diye telaffuz edilen Musevilik dinine göre; yenilmesinde veya kullanılmasında dini acıdan bir sakınca bulunmayan helal ürünlere verilen isimdir. Örneğin etin kosher olabilmesi için gerekli olan şartlardan birisi: hayvan’ın Allah’ın adı anılarak kesilmiş olmasıdır ki bu İslamiyet’e göre de bir şartıdır.
Ayrıca Yahudiler de domuz eti tüketmezler. Sonuç olarak Kosher olan bir et, dinimizce de yenilebilir. Kosher damgası olan ve hayvansal katkı maddesi içeren bir ürün dinimizce de uygundur. Ancak Kosher olan her ürün helal değildir.
KOSHER BELGESİ NEDİR ?
Koşer Sertifikasyonu, tüm maddelerin, türevlerin, aletlerin ve makinelerin koşer olmayan maddelerden eser bulunmadığından %100 emin olmak için ürün bileşenlerini, üretim tesisini ve fiili üretimi kontrol ettiklerini doğrulayan bir haham Ajansı tarafından koşer onayının damgasıdır.
Not: Unilever firmasının U harfi ile Kosher manasına gelen U harfi karıştırılmamalıdır. Kosher amblemi olan U harfi yuvarlak daire içerisine alınmıştır.
KOSHER BELGESİ NASIL ALINIR ?
Koşer sertifikası prosedürü nispeten basittir. Başvurunuzu aldıktan sonra, temsilcisi şirketinizin içeriklerini ve ürünlerini değerlendirecektir. Ardından, her iki tarafın tüm gerekliliklerini ve yükümlülüklerini detaylandıran bir sözleşme hazırlanacaktır.
KOSHER Belgesi Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin İletişime Geçiniz
Ayrıca ISO 37001 Belgesi Hakkında da Bilgi Almak İçin Ziyaret Edebilirsiniz.
KOSHER BELGESİ FAYDALARI ?
Koşer sertifikası, gıda firmasının satışlarının artmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Koşer sertifikasyonu yoluyla satışlarınızı ve ihracatınızı artırmanıza ve koşer sertifikalı durumunuzu pazarlamanıza yardımcı olacaktır.
KOSHER BELGESİ ŞARTLARI ?
Koşer belgesi için en önemli şart ürününüz kosher şartlarını tam anlamı ile sağlamasıdır. Üründe Koşer şartları dışında kaldığı sürece o ürüne kosher belgesi alınma ihtimali yoktur. Detaylı bilgi için bizler ile iletişime geçebilirsiniz.