ISO 27001 Belgesi
ISO 27001 belgesi genel olarak kuruluşların, firmaların ve her türlü organizasyonun bilgi varlıklarının gizlilik, bütünlük ve erişebilirlik veya kullanılabilirliklerini sağlamak amacı ile kurdukları bilgi güvenliği yönetim sistemini belgelendirmek, üçüncü taraflara kanıtlamak amacı ile almış oldukları bir belge olmaktadır ve kısaca BGYS Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesidir.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Nedir?
ISO 27001 bilgi güvenliği bakıldığı zaman bilgi sistemlerinin ve bileşenlerinin hukuka aykırı veya yetkisiz her türlü müdahale veya etkiden korunması, bilgi ile ilgili yapılan her türlü işlemde bilgilerin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliğin temini ve bu işlemlerin sadece yetkili kişiler tarafından yapılmasını sağlaması anlamına gelir. ISO 27001 Yönetim Sistemi içinde bilgi güvenliği, bilgilerin izinsiz ve uygunsuz kullanımıyla izinsiz olarak üçüncü kişilerle paylaşmasını engeller.
ISO 27001 standardı içerisinde tüm bunları kuruluşlar için nasıl uygulanacağı ve bilgi güvenliğini işletmede ne şekilde sağlayacağınıza yardımcı önemli fikirler içermektedir. ISO 27001 envater listesinin en başından doğru oluşturulması bilgi güvenliği için yönetim sistemi kurmanın anahtarı olduğu dikkate alınması gerekmektedir.
ISO 27001 Belgesi Nasıl Alınır?
ISO 27001 belgesi nasıl alınır konusunda ilgili olan standarda göre hazırlıklar tamamlandığı zaman ISO 27001 denetimi sonunda belgelendirme yapılır. Bu sebeple öncelikle işletmenizi tam anlamıyla değerlendirmeniz gerekir aynı zamanda bilgiyi korumanız gereken risk değerlendirme puanınız olmalıdır.
Puanlamaya göre artık tümüyle netleşen bu proseslere bilginin güvenli kullanımına uygun talimatlar oluşturulur. Denetim aşaması sonrasında belgeleriniz hızlı bir şekilde sağlanır. ISO 27001 belgesi konusunda bilgiye ulaşmak için firmamızın iletişim adresleri ve internet sitesi üzerinden detaylı bilgi sahibi olabilir ve firmanız için belgeyi sağlayabilirsiniz.Başvuru işlemleri için ilgili dokümanlar kısmında yer alan başvuru formunu doldurarak bizlere iletebilirsiniz.
ISO 27001 Belgesi Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin İletişime Geçiniz
Ayrıca ISO 13485 Belgesi Hakkında da Bilgi Almak İçin Ziyaret Edebilirsiniz.
ISO 27001 Belgesi Şartlar
ISO 27001 belgesi şartlar bakıldığı zaman bu belgeyi almak isteyen kuruluşlar Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardına göre sistemi kurarak dökümante eder ve sonrasında uygulamaları gerektirmektedir. Bu sebeple belirlenen şartlara uyulması gerekmektedir. ISO 27001 standardına göre hazırlanan denetim raporu üzerinden uygun bulunduğu zaman belge rahatlıkla firmaların ihtiyaçlarına göre verilmektedir.
Bilgi ve güvenlik sistemlerinizle alakalı riskleri tanımak, yönetmek ve sistemlerin etkinliğini sürekli olarak değerlendirmeniz gerekmektedir. Teknoloji hızında değiştiği için her an yeni tehditler ortaya çıkar bu sebeple bilgi güvenliğini sağlamak önemli bir konudur. Riski yönetmek için yerine getirilen kontrollerin etkinliği sürekli olarak değerlendirilir ve bu kuruluşların genel olarak dayanıklı kalmasına ve bilgi güvenliği yönetim sistemi performansını optimize etmeye yarar.
ISO 27001 Belgesi Faydaları
ISO 27001 belgesi faydaları ile firmaların bilgilerin güvenli saklanmasını temin etmektedir. Bilgi transferini kontrol altına alarak e-posta hareketlerini prosedür altına almaktadır. Bilginin teknolojik cihazlar ile kopyalanmasını düzenlemektedir ve paylaşılan bilgilere ait kriterlerini ortaya koymaktadır. İşletme sahipleri ve müşterilere güven vermektedir. ISO 27001 belgesi faydaları bakıldığı zaman;
ISO 27001 belgesi genel olarak yönetim sistemi içinde diğer sistemlerde olduğu gibi prosedür, plan, talimat, görev tanımı, listeler ve formlar yer almaktadır ve bilgilerinizin güvenliği sağlayarak bilgi kaybı riskini minimuma indirir.Bilgi kaybı ve eksiklikten dolayı meydana çıkabilecek kayıpların önlenmesini sağlamaktadır böylece daha verimli bir çalışma ortamı hazırlar.Bilgilerin saklanmasında en kaliteli yöntemlerin seçilmesine yardımcı olmaktadır.İşletmedeki iş süreçlerinin dinamik ve sürekli olmasını destekler ve şirket bilgileri önemli veya önemsiz ayırt etmeksizin korunmaktadır.Bilgi güvenliği konusunda eksik ve yanlışlar ortaya çıkartılır ve bu hususlara karşı alternatif çözümler geliştirilir.